Kommer en stor korreksjon for Bitcoin?

Som vi alle vet, har bitcoin gjort det bra sent. Analytikere overalt er begeistret for at bitcoin når sin heltidshøyeste igjen, og mange mener at eiendelen er i ferd med å hoppe enda lenger.

Bitcoin klarer seg bra, men er det i ferd med å slippe?
Noen har imidlertid advart om at en korreksjon kan være på vei, og mens eiendelen klarer seg ekstremt bra i skrivende stund, er det kanskje ikke på tide å kjøpe nye enheter. Ifølge Ian Balina, for eksempel – administrerende direktør for Token Metrics i Washington – kan prisen på bitcoin potensielt falle til så lavt som $ 14 000 de neste ukene.

I et nylig intervju uttaler han:

Bitcoin klarer seg bedre enn forventet. Selv om det fortsatt er langsiktig på grunn av makroøkonomiske faktorer og store selskaper som kommer inn i krypto, forventer vi at bitcoin kan korrigere tilbake til rundt $ 14 000 innen den første uken i desember.

Det kan være litt vanskelig å tro på denne meldingen på dette tidspunktet med tanke på at vi allerede er i den første uken i desember, og dette har ikke skjedd. Imidlertid ser han ikke ut til å være alene om sin nåværende følelse, ettersom andre bransjeanalytikere ber sine følgere om å si opp å kjøpe verdens største kryptovaluta etter markedsverdi – i det minste en liten stund.

Phillip Gradwell – sjeføkonom i blockchain-analysefirmaet Chainalysis – gir også en advarsel og forteller alle som vil lytte:

Bitcoin-prisen er drevet av etterspørsel etter et fristed. Dette har bygget fra midten av mars. Siden da har over en million bitcoins blitt kjøpt av investorer, hovedsakelig fra vestlige børser. Denne veksten i etterspørselen møter et krympende tilbud, ettersom færre og færre bitcoin-holdere er villige til å selge, med tilbudet av bitcoin-flytende og tilgjengelig for kjøp så lavt som det var i midten av 2017, før forrige bull run.

Hvis valutaen skulle falle tilbake til der den var i midten av 2017, ville eiendelen bokstavelig talt måtte kaste mer enn $ 15.000 av sin nåværende pris. Dette ville være et alvorlig tap for eiendelen og vil sannsynligvis sette mange mennesker tilbake i samme tankeramme som de hadde på slutten av 2018, da BTC etter et år med jevne fall, til slutt krasjet og nådde en pris på omtrent $ 3.500 per enhet.

Kanskje ting vil forbli det samme
Imidlertid er ikke alle overbevist om at fremtiden vil holde dysterhet og undergang for bitcoin. Micah Erstling – en næringsdrivende hos den Hong Kong-baserte bitcoin- og kryptomarkedsprodusenten GSR – sier at mange investorer, inkludert ham selv, tror eiendelen lett vil opprettholde sin nåværende okseløp inn i de kommende månedene. Han nevnte nylig:

Troen vokser at vi kan nå $ 20.000 før årets slutt. Enda viktigere, investorer mener at dette rallyet er bærekraftig. Mange tegn peker mot det.