Bitcoin Dominantie Afwijzing Geeft Alts Ademhalingsruimte

    • Bitcoin dominantie werd afgewezen op een belangrijk niveau, waardoor alts een beetje herstel mogelijk werd
    • Het is teruggekeerd naar het midden van het vijfweekse kanaal zonder aanduiding van de volgende richting
    • De gebeurtenissen krijgen een extra stimulans als de Bitcoin-dominantie eerdere activiteiten herhaalt

De altcoin markt heeft de afgelopen dagen iets van uitstel gekregen omdat het Bitcoin dominantieniveau dat dreigde uit te breken in plaats daarvan terugviel in het vijf weken durende kanaal, hoewel de overwinning van korte duur kan zijn. De Bitcoin zelf blijft net onder de $11.000-barrière zweven, terwijl het dominantieniveau vanaf hier nog steeds aanzienlijk zou kunnen stijgen.

Bitcoin Dominantie afgewezen op Key Level

Zoals we woensdag meldden, leek de Bitcoin-dominantie binnen een kanaal te opereren na een downtrend sinds mei, die leidde tot het recente alt-seizoen. Dit kanaal begon in de eerste week van augustus en had al een afwijzing op het hoogtepunt gezien, maar er waren zorgen onder altcoin-houders dat bij de tweede keer van het vragen van Bitcoin-dominantie zou kunnen doorbreken en een nieuwe run voor Bitcoin zou kunnen beginnen.

Dit ging echter niet door, omdat de Bitcoin-dominantie met 61,5% werd afgewezen voordat ze weer terugviel:

Bitcoin-dominantie 1

Dit laat ons stevig in het kanaal en geen duidelijke richting van een volgende stap:

Bitcoin dominantie 2

Technisch gezien heeft de Bitcoin-dominantie nu de mogelijkheid om een hogere high in te zetten, maar we zagen de laatste keer dat het er niet in slaagde om uit te breken dat het een tijdje op dit niveau bleef voordat het naar de bodem van het kanaal stortte. Als het dat weer zou doen dan zouden de alts een andere stuiter zien, en een grotere als het onderste niveau niet voor een derde keer zou standhouden en we zakken naar beneden naar de jaren ’50.

Bitcoin toont tekenen van kracht

Bitcoin heeft zonder verrassing een prijsstijging gezien terwijl de dominantie is gestegen, waardoor de angst voor een ineenstorting tot $9.000 (tijdelijk ten minste) en een stijging tot $11.000 werd uitgebannen voordat het werd afgewezen. De reactie van het bedrijf is echter bemoedigend, omdat het steun heeft gevonden op $10.740 voordat het weer op kop ging.

Het is goed mogelijk dat de Bitcoin Profit-prijs naast het dominantieniveau komt te liggen, totdat het voorgoed uiteenvalt. Een van beide zou een direct negatief effect hebben op altcoins, maar dit zou slechts van korte duur moeten zijn, omdat er nog genoeg leven is in de altcoin-markt.

In een wekelijks tijdsbestek kunnen we zien dat Bitcoin nog steeds boven de kritische trendlijn is gebleven die in juli werd doorbroken en die aangaf dat er een nieuwe marktcyclus was begonnen, ondanks het feit dat de Bitcoin-dominantie crashte:

Bitcoin weekly chart 3

Tot nu toe lijkt de reactie van Bitcoin op de daling in de richting van de trendlijn niets meer te zijn dan het resultaat van een te lange aanloop, en het herstel van de daling van $2.000 is bemoedigend. Zelfs het instellen van een lagere hoogte zou hier niet van belang zijn, zolang we ons niet onder de lange termijn trendlijn bevinden – want er zijn draken (en beren).